søndag den 23. december 2012

Langtidsstegt and

Juleanden skal steges og være god. Rigtig god. Det må ikke slå fejl. Rigtig gennemstegt og mør. Med sprød skind men ikke for tør. Det har jeg vistnok 117 forskellige bud på. Fra kogebøger og blade.

Her er en opskrift som jeg har afprøvet:
Den stensikre Juleand.
Skyl og tør anden indvendig. Gnid den med en blanding af salt, peber og sukker både indvendig og udvendig. Fyld den med svesker og æbler. Luk med kødnåle. Steg den på risten i ovnen i 3 timer ved 130 grader med brystet nedad og 1 liter vand i bradepanden. Vend anden og steg den yderligere i 2 timer. Resultatet er stensikkert, - fantastisk.
Imens har du brunet hals, vinger og indmad og derefter tilsat vand og ladet det koge dejlig base for sovsen. Du bruger selvfølgelig også sky fra bradepanden og så skal der ribsgele og piskefløde i. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar