tirsdag den 17. december 2013

Langtidsstegt and, - på den stensikre måde


Her er opskriften på en sikker success. Køb en god and og der ser ud til at have levet et ordentligt liv. En and med kød på brystet og gode lår. Selv foretrækker jeg Cherry Valley. Skyl og rens anden. Tør den og gnid den indvendig og udvendig med en blanding af salt, peber og sucker. Fyld den med ituskårne madæbler og stenfri svesker. Luk med kødnåle. Kom 1 liter vand I bradepanden. Læg anden med brystet nedad og steg den ved 130 grader C I ca. 3 timer. Vend anden og steg den i 2 timer mere. Hvis skindet ikke er sprødt så hæv temperature til 225 grader I 10-15 minutter. Tag anden ud og lad den hvile tildækket I ca. 20 minutter. Imens har du brunet hals, vinger og indmad og derefter tilsat vand og ladet det koge dejlig base for sovsen. Du bruger selvfølgelig også sky fra bradepanden og så skal der ribsgele og piskefløde i.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar