tirsdag den 28. januar 2014

Frilandsgris på køkkenbordet

I dag hentede vi en halv gris i Tølløse. Ikke en af de mishandlede industrigrise vi så i udsendelsen "Det store Svinerige". Den her er en Frilandsgris som man kan være bekendt at sætte tænderne i. Og så kom der gang i knive, kødøkse og kødsav. Per har jo svendebrev som slagter og pølsemager. Det kan tydeligt ses på alt det han kan får ud af grisen. Hovedet blev renset og sat til kogning. Der skal nemlig laves rigtig hjemmelavet sylte. Resten blev skåret op til stege, koteletter, snitsler, småkød og stegeflæsk m.v. Der skal også laves rullepølse, leverpostej, flæskesvær og fedt. Der skal laves røgvarer, bayonneskinke, bacon og røget mørbrad. Og så skal der laves pølser. Nu skal røgeovnen for alvor stå sin prøve. For at kunne bearbejde og opbevare dyret på bedste vis har vi købt både en ekstra fryser og en Kenwood køkkenmaskine med kødhakker. Godt der er noget der hedder udsalg. Her ses slagteren i arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar